Navigare Necesse Est! Hop on-board – Welcome to the blog Navigare necesse est, a blog about sailing and food & drink on-board. It is about cruising among all the islands of the Baltic sea and the archipelago of Stockholm especially. The archipelago around Stockholm has over 20.000 islands and islets and it is very dear to me and it is among these I have my home harbor. About me: I, Tyra the author of this blog live on a rather small island near the town Vaxholm. I have the Coastal Skipper Certificate and this Coastal Skipper Certificate is the second level of the official Swedish nautical training courses for recreational boat drivers. I love night navigation and has an in-depth knowledge of both day and night navigation, 'close to shore' as well as offshore. The Coastal Skipper Certificate is compulsory for the sailing of boats larger than 12 x 4 meters. Our boat is not that big at all but you never know one day perhaps I really need it. Although I'm sometimes the Captain of the boat and enjoys it I think I am more than willingly to spend a lot of time down in the galley. I just love to cook and bake on-board and I'm lucky I don’t get seasick below deck as many people unfortunately do, the only problem when cooking on-board is when it is leaning too much to one side and if we are going on the wrong tack. View my profile.



Tuesday

Mat ombord - Bresaola - Kålö, Stockholms Skärgård



Liten lätt lunch ombord - bilderna är tagna tagna ute vid en ö som heter Kålö.


Koordinater 59°28'14 N, 18°58'39 E. Kålö naturhamn

Trälhavets båtklubb arrenderar en del av ön.

Här kan du kolla in Waypoint till Kålö, coolt!



Vi gillar att njuta av långa, fridfulla och goda luncher ombord. Detta händer långt ifrån alla dagar ombord. Men är det en sådan där varm skön dag då man kan ta ett dopp innan maten, sedan njuta av mat och dryck för att sedan slappa lite och vänta tills det är dags för fika och sedan ett bad igen. Då vill vi gärna göra det, HÅRT. Det är inte många sådana dagar men när man får en sådan då är det gott att leva.


Andra dagar så är det segling som gäller! Lunch då? tja räkostmackor....







Bresaola är faktiskt toppen att ha med ombord, hållbart och praktisk förpackning och det känns lite mer matigt än vanlig skinka. Även Prosciutto, Serrano eller liknade är ju också finfint att ha med sig. Har man lite sådant med sig så kan man baka ett färsk bröd, skära upp lite grönsaker och sen har man en riktig god måltid.


Läs mer...

Bresaola della Valtellina. Italien
Prosciutto lite historia och fakta om Prosciutto skinkan.
Serrano skinka - La Tienda Den spanska Serrano skinkan, köp den här :-)

Skepp o' hoj - Sea U / Tyra

8 comments:

Anonymous said...

Mums!!!! Vad gott! Vi älskar Prosciutto, Serrano och njuter ofta av en god baugette med Serrano och en vitlökssalami som heter Aglio! Kalasgott! Räckfrossa är inte dumt i heller med nybakat bröd och färska tomater från växthuset! Sea U ;-)

TYRA Hallsénius Lindhe said...

Välkommen ombord Camilla, kul att se dej här!
C U / Tyra

Wienermädel + Co said...

Bresaola and Parmesan - and all this on board of a wonderful ship! Great.

TYRA Hallsénius Lindhe said...

Hallo Wienermädel & Co and welcome! Thank you for your kind comment. How are you doing down in Austria? Have you got some smow yet? / Tyra

oumberligating said...

hej! Att titta och läsa i din fina blogg om skärgården får ingå i min "terapi". Får nästan rysningar så fast jag inte bor så lång i från havet så höll jag mig borta från Stockholms skärgård i år, det blev Medelhavet istället! Har just hämtat mig från två års helvete av att drabbats av Neuroborrelia, blev smittat på Gålö efter ett litet strandhugg. Dålig krut på antibiotikan måste jag säga, nu fullt frisk och arbetsför men psykiskt så mår man lite dåligt fortfarand på just den tanken att hur dålig man kan bli en solig härlig sommar dag i skärgården(ler). Känner mig botad nu när jag ser dina fina bilder. Avslutningsvis Gott slut och ett Gott Nytt År mvh från Peter!

TYRA Hallsénius Lindhe said...

Hej Peter och välkommen till mina bloggar, kul att du gillar dom.
Neuroborrelia är det samma som Borellia? Hemst tråkigt att höra att du har haft 2 års helvete, har man inte haft din sjukdom så kan man nog inte riktigt fatta hur illa det kan vara. Skriv gärna och berätta mer om du vill och orkar. Skönt att höra att jag kan glädja dej i alla fall och att du är på bättringsvägen.
Imorgon är det 2009 Nytt år, ny oskriven sida, nya förhoppningar...spännande tycker jag.
Ha det så bra Peter xoxo & skåål!
På återseende/ Tyra

Reader Wil said...

Mange takk for besok. Desverre snakker jeg ikke svensk, men jeg vet at du kan bra lese det. Jeg kan lese litt svensk.

Anonymous said...

Jag vill ha det där nu! Åhhh vad jag längtar tills vi äntligen kan ut på gourmetturer i skärgården!!

Puss och kram

Persikan