Vår familj älskar verkligen att laga mat ombord på båten. Helst vill vi ha en lätt men delikat lunch, fika med färskt kaffebröd och en trerätters middag. Är det någon som går upp lite tidigare och bakar morgonbröd blir det en extra fin start på dagen. Att få vakna av doften av nybakade scones är ju bara så härligt. Jag tycker att degen jäser mycket bättre på sjön, jag vet inte om det kanske kan vara den fuktiga luften....
Frukost bröd med russin
Smulpaj på ett litet kick.
Tips - Blanda ihop en större mängd av de torra ingredienserna plus smör till pajer, lägga dem i småpåsar och ha dom i kylen. Tag sedan fram en påse och strö över lämplig frukt och grädda tills den är fint brun.
Det här är en Skånsk Äppelkaka.
Färdig att avnjuta på Möja fjärden till en kopp med nybryggt kaffe.
Kokostoppar är också en favorit, gott till kaffet och de fungerar perfekt om man blir lite sötsugen efter middagen eller så. Inte alls svårt att göra och dessutom går det snabbt. Mycket hållbara.
Kokostoppar
Skepp o'hoj, TYRA
Ps. I somras gjorde jag en jättegod marmelad ombord. Tomatmarmelad med citron och mandel här hittar du det receptet passar perfekt till ett rustikt bröd och en vällagrad ost.
2 comments:
Kokostoppar - Kokosbusserl here in Austria! Yummee!
Ich kann es nicht glauben - hast du diese Kuchen an Bord gebacken?
Wunderschöne Segelbilder - traumhafte, zauberhafte Stimmung.
Liebe Grüße
Post a Comment