Navigare Necesse Est! Hop on-board – Welcome to the blog Navigare necesse est, a blog about sailing and food & drink on-board. It is about cruising among all the islands of the Baltic sea and the archipelago of Stockholm especially. The archipelago around Stockholm has over 20.000 islands and islets and it is very dear to me and it is among these I have my home harbor. About me: I, Tyra the author of this blog live on a rather small island near the town Vaxholm. I have the Coastal Skipper Certificate and this Coastal Skipper Certificate is the second level of the official Swedish nautical training courses for recreational boat drivers. I love night navigation and has an in-depth knowledge of both day and night navigation, 'close to shore' as well as offshore. The Coastal Skipper Certificate is compulsory for the sailing of boats larger than 12 x 4 meters. Our boat is not that big at all but you never know one day perhaps I really need it. Although I'm sometimes the Captain of the boat and enjoys it I think I am more than willingly to spend a lot of time down in the galley. I just love to cook and bake on-board and I'm lucky I don’t get seasick below deck as many people unfortunately do, the only problem when cooking on-board is when it is leaning too much to one side and if we are going on the wrong tack. View my profile.



Friday

Drömmer om Mexico...

Nu börjar sommaren ta slut man känner att luften ändrar karaktär, även fast dagarna fortfarande kan vara varma så känns det att hösten annalkas. Sitter och tittar på bilder från Mexico, jag undrar hur det skulle vara att segla där? Den enda seglingen jag gjort där var några timmar med en Hobby Cat. Oerhört roligt, vilken kul leksak man blir plaskblöt hela tiden men det gjorde ju inget för vattnet är ju ljummet och luften het.
Har du seglat i Mexico? Hör av dej och berätta hur det var! posttilltyra@hotmail.com

Här har jag samlat lite 'Mexico' från trädgården. Mexikansk mat och dryck passar utmärkt i båten. Lite guacamole, några tortillas och en Margerita inte så dumt att starta med.


Guacamole
Ingredienser: 4 portioner 2 avokado 2 pressade eller hackade vitlöksklyftor. Saften från en lime 1 dl (lätt) crème fraiche 3 krm salt. Hackad chili eller cayennepeppar efter smak 0,5 urkärnad och grovt hackad tomat

Gör så här:
Kärna ur och skala avokadon. Mosa avokadon i en skål och tillsätt resterande ingredienser och blanda om. Detta är en försvenskad variant av den sydamerikanska guacamolen, passar perfekt till tacos, dipp till chips och som tillbehör till en hel del maträtter.
Det går även bra att sätta alla ingredienser i en stor mortel och krossa allt till en grov sallad.

Skepp o'hoj!

TYRA

2 comments:

Anonymous said...

En blogg helt i min stil, fina bilder! Christian

Pumita said...

Mm, guacamole och nachos är aldrig fel!

Seglat i Mexiko? Nej tyvärr, närmast segling kom jag väl i hamnen i Veracruz eller på stranden i Puerto Escondido. Annars har jag skrivit en del om Mexiko och postat bilder på min blogg om du vill ha lite reseinspiration. :)